GE & MA Recruiting

Agent de munca temporara, specializat in recrutarea, plasarea si gestiunea fortei de munca

Aplica acum

SFATURI UTILE PENTRU TOTI SOFERII DE CAMIOANE LA INCEPUT DE DRUM


Urmariti aici cele mai noi stiri oferite de GE&MA RECRUTING

poza articol

1. Fii atent la timpii de conducere
Ca incepator esti supus greselilor. Iar asta te poate costa permisul auto, iar firma autorizatia. Asadar, e bine sa fii atent la tahograf si sa iti planifici ziua pana in cel mai mic detaliu. Nu ar strica sa iti cumperi si diverse accesorii de camioane, care sa te avertizeze cand ai depasit timpii de condus-odihna.

2. Fii atent la ce iti indica GPS-ul
Un GPS profesional te poate scuti de situatia neplacuta de a gresi drumul si sa ajungi cu masina in camp. Indiferent cat de mult dureaza, mai bine fa-ti un traseu prestabilit pe GPS, evita restrictiile si zonele cu probleme. De asemenea, verifica de 2-3 ori traseul pe GPS, ca sa te asiguri ca mergi pe ruta cea mai buna.

3. Evita locurile stramte, din care nu poti iesi
Ca incepator iti va fi mai dificil sa dai cu spatele, de aceea e bine sa eviti astfel de drumuri. Nu uita ca trebuie sa fii atent si la distante pentru ca pagubele pe care le vei produce vor fi suportate din propriul buzunar.

4. Nu da cu spatele daca nu este sigur 100% ca este sigur sa o faci
Atunci cand esti sofer de camion esti responsabil atat pentru viata ta si a celorlalti participanti la trafic, cat mai ales asupra marfii. In medie, un sofer de camion incepator face o garare ce dureaza pana la 15 minute. Cu timpul, inveti pasii si vei reduce gararea la 3 minute.